Mijn ochtend start in het Varkensbos

Mijn ochtend start in het Varkensbos

Ik heb een heel betrokken voedingscoach. “Ga elke dag een uur wandelen”, adviseerde zij, “Dat is goed voor je gezondheid én geeft je energie voor de dag.”


En zo wandelde ik ook deze morgen door het Varkensbos. Zo heet het bos bij ons in de volksmond, al ben ik er nog nooit een varken tegengekomen.

Wel hoorde Ik vogels fluiten in het bos. Zingend hun mooiste lied. Een bijzonder, bijna symfonisch samenspel. Ik kwam een kudde schapen tegen, liggend dicht tegen elkaar aan, onder bomen in  de ochtenddauw. Ik stond daar een tijdje bij stil, verwonderd om dit mooie verstilde tafereel. Het blaten om aandacht van de schapen bracht me weer in het hier en nu.

Ik realiseerde dat dit uur voor mezelf, midden in de natuur tussen schitterende oude bomen en rustieke waterpartijen, mij de rust geeft waardoor ik mijn aandacht dichter bij mezelf breng.

Bij iedere teug frisse lucht voel ik de levensenergie binnen komen, ontspant mijn lichaam en verruimt mijn geest. Zo ontstaat er nieuwe energie die ik kan inzetten voor dingen die ik mijn energie waard vind.

Vanuit de stilte van het bos, wandel ik zo weer de bewoonde wereld in. Met alle geluiden die daarbij horen. Mijn gedachten gaan uit naar een komend coachingstraject om van drie bevlogen mensen een mooi en hecht team te maken. In de rust en ruimte die ik nu voel, met de aandacht dicht bij mezelf, ontstaan de inzichten hoe ik deze klus kan aanpakken eigenlijk vanzelf.

“Carpe diem – geniet zo veel mogelijk van de dag van heden”. Start daarvoor iedere dag met goed voor jezelf te zorgen!

Deel dit stuk:

Delen via Facebook
Delen via Twitter
Delen via WhatsApp
Delen via LinkedIn
Delen via Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *