In de natuur samen het verdriet dragen

Troostwandeling

Het is misschien al een tijdje geleden dat jouw dierbare overleed. De mensen om je gaan
verder met hun leven, maar voor jou is alles nog anders. Hoe pak jij de draad weer op?

Troostwandeling

Verdriet vermijden?

Geen zin in feestjes, regelmatig wakker liggen, druk bezig blijven om verdrietige gevoelens te vermijden of schuldgevoelens op momenten dat je juist wel plezier hebt. Allemaal herkenbare dingen voor mensen die een dierbare hebben verloren. Als het lastig is om dit met jouw omgeving te delen omdat zij het niet begrijpen, kan dat behoorlijk eenzaam voelen. Dan kan een troostwandeling kan heel fijn zijn. Wandelen in de natuur met anderen die jouw verdriet herkennen en ervaren dat je niet de enige bent.

Fritzsche coaching en consulting troostwandelingen in het bos of op het strand

De natuur troost

We wandelen met een groep van maximaal 10 personen in het bos, over het strand of op een andere geschikte plaats. Het landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijk is wel mijn favoriet.
Doordat we allemaal iemand verloren hebben, begrijpen we wat jij doormaakt. Door aandacht te hebben voor wie we missen, lopen onze dierbaren mee. Door de (h)erkenning en steun van anderen, voelt het verlies beter te dragen. En de natuur troost.

Begeleiding en aandacht

Ik begeleid de wandeling en zorg ervoor dat iedereen voldoende aandacht krijgt. We gebruiken wat we tegenkomen in de natuur en doen oefeningen en kleine rituelen om stil te staan bij wat we tegenkomen in het rouwproces.

Jij bepaalt waar je over wilt praten en waarover niet. Je hoeft niets. Alles is goed. De gesprekken zijn vertrouwelijk. We sluiten af met een kop koffie/thee en iets lekkers in het bos of op het strand.

REVIEWS

302984832wqe
302984832wqe