MASTER COACH — SYSTEMISCH WERKER — ROUWCOACH — CONSULTANT

Ieder mens heeft de kracht om te veranderen en nieuwe wegen in te slaan

Ik ben Elco Fritzsche – coach en consultant. Ik help mensen en organisaties te groeien door ruimte voor nieuwe inzichten te creëren. Daardoor kunnen ze weer verder. Van ‘uit balans’ naar ‘in evenwicht’.

Over mij

Invloedend
Stevig

Coaching

Ik help mensen belemmerende overtuigingen overboord te gooien om zo hun innerlijke kracht opnieuw te ontdekken. Ik hou ze een spiegel voor en vraag door, zodat ze gaan zien welke stappen ze kunnen zetten om een nieuwe weg in te slaan.
Ooit zat ik zelf tegen een burn-out aan. Nu help ik mensen die uit balans zijn geraakt door stress op hun werk of in hun persoonlijk leven.

Rouwbegeleiding

Een bijna burn-out, een reorganisatie, afscheid van vele dierbaren – ook ik ben vaak uit evenwicht gebracht. Telkens heb ik mijn innerlijke kracht opnieuw leren ontdekken en de regie over mijn leven teruggepakt.
Als professioneel rouwcoach zet ik deze persoonlijke ervaringen ook in om mensen te ondersteunen in hun rouwproces. Zodat er weer ruimte komt voor nieuwe levenslust.

Consulting

Elke organisatie bevat een schat aan kennis, inzichten, vaardigheden en ervaringen. Directies laten inzien hoe dit menselijk kapitaal optimaal te benutten is mijn grootste drijfveer. Zo help ik bedrijven het enorme potentieel in hun organisatie in te zetten voor de groei van hun onderneming.
Medewerkers en directie met elkaar verbinden, consensus creëren – dat is mijn missie.

Leren

Door mijn begeleiding kunnen mijn coachees de kennis die al in hen aanwezig is, effectief inzetten om hun coachdoel te bereiken.

Ik vraag door totdat de essentie van hun coachvraag helder is. Door mijn vragen komen mensen dichter bij hun ware zelf. Ik breng ze tot nieuwe inzichten en helende overtuigingen. Zo worden zij zich opnieuw bewust van hun innerlijke kracht.

Spiegelen

Als coach hou ik mensen een denkbeeldige spiegel voor. Ik nodig ze uit met een open blik naar zichzelf te kijken. Mensen dragen namelijk de oplossing voor hun probleem al in zich. Ik maak ze daarvan bewust. Zo laat ik ze inzien dat hetgeen ze willen bereiken, binnen handbereik is.
Mijn begeleiding geeft mensen de kracht om de diepte in te gaan. Want daar ligt de oplossing.

Inzoomen

Eerst breed informatie verzamelen en alle input analyseren. Vervolgens een lijn uitzetten en die vertalen naar een concreet voorstel. Ik houd van samen implementeren en ben een echte bruggenbouwer. Ik ga met iedereen in gesprek en betrek alle partijen bij het veranderingsproces. Zo ontstaat er een betere dynamiek die gegarandeerd tot betere bedrijfsresultaten leidt.

Betrokken

In mijn vrije tijd zet ik mij graag in voor maatschappelijke organisaties. Als vrijwilliger heb ik verschillende bestuurlijke functies vervuld. Zo was ik voorzitter van de kerkelijke gemeente in Noordwijk, van Stichting Welzijn Noordwijk en van de Noordwijkse ouderenbond. Ook heb ik grote fusietrajecten begeleid.

Mensen meekrijgen en overeenstemming bereiken, dat is mijn kracht.

Trots

Mijn eerste vrouw schonk het leven aan drie zoons. In 2008 overleed ze aan borstkanker. Een loodzware tijd. In mijn eentje moest ik het zien te rooien met drie jonge kinderen. Er voor ze zijn, hen helpen het verlies van hun moeder te verwerken terwijl ik zelf in de rouw was.

Ik heb mij opnieuw kunnen verbinden. Mijn
nieuwe liefde geeft mijn leven glans. Mijn geluk straalt ook af op mijn (klein)kinderen. Ik ben een trotse (groot)vader.

Kennismaken

Loop je vast? Wil je verder met je leven of je bedrijf? Ben je eraan toe stappen te zetten? Maak dan nu een afspraak.

REVIEWS

302984832wqe
302984832wqe