Jezelf liefhebben……… de start voor een gelukkig leven?

Jezelf liefhebben……… de start voor een gelukkig leven?

Maar hoe doe ik dat, Jezelf liefhebben? Hoe kan ik nu van mezelf houden?

Ja, het is makkelijker als ik zeg dat ik van een ander houd. Dat ik de ander liefheb.

Maar toch kan het. Ik doe het op een eenvoudige manier die niet veel tijd kost. Doe je met me mee?

Ik hoor in gedachten de zachte klop op een klankschaal …. een heldere toon ….. een warm geluid ….
een lichte trilling …… het geluid sterft langzaam uit …… maar de trilling gaat door ….. en merk op hoe het mij aantikt.

Voel hoe de trilling in mij verder resoneert, hoe ik gewaar wordt dat ik leef, dat ik even stilsta in het hier en nu. Luister naar mijn adem, hoe ik met iedere inademing zuurstof naar binnen neemt en bij iedere uitademing voedingstoffen van mij weer teruggeeft aan de natuur.

Adem in ….. en adem uit, adem in ….. en adem uit, adem in …. en adem uit …. in …. uit …. in ….. uit….

Merk je op dat je net als ik je aandacht nu bij jezelf hebt gebracht? En dat allerlei gevoelens en gedachtes in je om voorrang vragen? Welke zijn dat? Sta er bij stil; hoor ze; voel ze. En zijn dat positieve of voor jou minder positieve? Zware of lichte? Leuke of vervelende?

Laat ze maar toe, want ze horen allemaal bij jou; ze mogen er allemaal zijn. Want wat zou je zijn zonder die polariteiten? Want als er nu eens geen licht was, hoe wist je dan dat het donker is? En hoe zit dat met blij en verdrietig?

Omarm alle gevoelens, gedachten, de leuke en de wat minder leuke en heet ze maar allemaal hardop welkom. En voel maar als je dat doet welk effect dat heeft op jou.

Voel de genegenheid met jezelf? En jouw liefde voor alles wat zich aandient? Ervaar maar dat er nu een glimlach op je gezicht komt. Je met milde ogen naar jezelf kijkt, naar wat er van binnen allemaal is.

En als je mij nu zou kunnen zien, zie je dezelfde glimlach. Mijn milde ogen. Mijn liefhebbende hart.

…….. en dat is een begin van Jezelf liefhebben. ……. en jouw start naar een gelukkig leven.

Deel dit stuk:

Delen via Facebook
Delen via Twitter
Delen via WhatsApp
Delen via LinkedIn
Delen via Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *